Over Hedwich de Vries

Mijn naam is Hedwich de Vries en ik heb al ruim 25 jaar ervaring in het opzetten, verbeteren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. In verschillende vakgebieden waarbij er uit springen logistiek, ICT / automatisering en administratie. In de profit en non-profit sector, commercieel en overheid, grote, middelgrote en kleine organisaties.

Daarbij heb ik ervaring op ondersteunende onderwerpen als business intelligence, business information management, analyse, root cause analyses, projectmanagement, communicatie en asset- en configuratiemanagement. Ik maak gebruik van methodes als LEAN, Six Sigma, Agile, SCRUM, Prince2, ITIL, RCA, Bisl en Verdraaide organisaties. Niet klakkeloos en zo maar, ik heb gemerkt dat elementen uit deze methodes toepassen, aangepast aan de behoefte en de aard van de organisatie (grootte, soort dienstverlening, cultuur) het beste resultaat oplevert.

Recentelijk volgde ik de module Bedrijfsprocessen en ICT aan de Open Universiteit en ik ben Six Sigma gecertificeerd (greenbelt). Ik heb opleidingen en cursussen gevolgd in de volgende segmenten: ICT (o.a. ITIL) projectmanagement (o.a. PRINCE II), verandermanagement (o.a. Lean), processen (o.a. ITIL, Enterprise Modelling), BI (o.a. Business Objects, OBIEE), communicatie (o.a. Taalpatronen), teammanagement (o.a. Anderen Organiseren).
Nederlands is mijn moedertaal en Engels spreek ik vloeiend. In het Duits kan ik mij redelijk behelpen.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om informatie over mijn voorouders op te speuren; genealogie, en deze informatie in een geschiedkundig perspectief te plaatsen. Soms word ik gevraagd om in opdracht voor anderen onderzoek te doen. Zie mijn website www.hedvvich.nl.
Lekker koken en vooral gezellig tafelen met familie en vrienden maakt mij gelukkig, net als vroeg opstaan en de dag zien aanbreken. Ik hou van fotografie en de natuur, vandaar de lay-out van mijn website. Degenen die mij kennen noemen mij vrolijk, intelligent, pittig en opgeruimd, maar misschien zijn zij bevooroordeeld ...